0

איך לבחור פסנתר חשמלי או אורגן

אהבתם? שתפו!

איך לבחור פסנתר חשמלי או אורגן

לפני שאנחנו ניגשים לרכוש פסנתר או אורגן אנחנו צריכים להבין מספר דברים חשובים על מנת שנרכוש מוצר שיתאים לנו מבחינת הרמה, הצרכים וכמובן התקציב שלנו.
על כל הדברים האלה ועוד אנחנו נדון במאמר הבא:

אז מה ההבדל בין פסנתר חשמלי לאורגן?
אפשר לתאר לעצמנו את ההבדלים גם אם רק חושבים על שמות הכלים השונים: הפסנתר החשמלי, כשמו כן הוא, נועד גם כדי לחקות את הסאונד של הפסנתר האקוסטי הגדול שכולנו מכירים, פלוס תוספות שונות שעוד נדבר עליהם. האורגן נועד בשביל דברים אחרים, גם עליהם נדבר בהמשך.
חוץ מזה, ישנם עוד הרבה. הדבר לעיתים עלול לתעתע מכיוון שעל פניו, הם נראים דומים מאוד; שניהם בעלי אותה המקלדת עם הקלידים הלבנים והשחורים, באותו הסדר.
אך כשניגשים לנגינה, ההבדלים ניכרים כבר מהרגע הראשון:

שוני במספר הקלידים במקלדות:
בפסנתר חשמלי, יש לרוב יותר קלידים, בסביבות ה-88. באורגן לעומת זאת, מספר הקלידים ינוע לרוב בין 61 ל-76.
הרגישות ב”טאץ'” של הקלידים:
כפי שהזכרתי קודם, לפסנתר החשמלי יש את היכולת לחקות בצורה טובה יחסית צליל של פסנתר אקוסטי. לכן כל כך חשובה הרגישות ב”טאץ” של הקלידים. הרגישות הזו נותנת לכם את האפשרות להפיק צליל אחר רק מהשפעת חוזק הלחיצה על הקלידים. לחצו חזק, הצליל ישמע חזק כבפסנתר אמיתי. לחצו חלש יותר והוא ישמע חלש יותר. הפונקציה הזו באורגנים מפותחת פחות, מכיוון שהם נועדו לדברים אחרים ופחות לחיקוי של פסנתר.
סאונד מלא יותר:
בפסנתר חשמלי, הסאונד הפסנתרי יהיה מלא יותר ואיכותי יותר מהסאונד הפסנתרי באורגן. שוב, כי לזה הוא נועד ברובו.

סאונדים שונים ומגוונים:
רוב האורגנים מציעים פונקציות שונות ומגוונות הרבה יותר מרוב הפסנתרים החשמליים. בעוד שבפסנתר חשמלי יש כמה אפשרויות מוגבלות לשינוי הצליל המופק מהכלי, באורגן תמצאו לכם שלל רחב של צלילים, אפשרויות שונות ומגוונות לשחק איתו ולעצב אותו לפי בחירתכם, אפשרות לחלק את האורגן ל”חצי” – בחלקו האחד יהיה סאונד של פסנתר לדוגמא ובחלקו השני יהיה סאונד של שריקות. כן, גם כאלו צלילים יכול האורגן להפיק. האפשרויות האלו באורגן עלולים להיות לרוב כמעט אינסופיות, מבחינת כמות הצלילים ועיצובם.


האפשרות ללוות את עצמך:
באורגנים, כמו גם באורגניות הפשוטות, לרוב תהיה האפשרות לשים מקצב בשביל ליווי עצמי. ברוב הפסנתרים החשמליים אם לא בכולם, האפשרות הזו אינה נכללת בכלי.

מסך:
בהרבה מאוד אורגנים וגם אורגניות פשוטות, תמצאו מסך קטן באמצעו, בשביל לעקוב באופן מדויק יותר אחרי כל האפשרויות שיש בכלי. מבחינת סאונדים, הליווי העצמי וגם הקלטה לדוגמא. בפסנתר חשמלי לא יהיה מסך ברוב המקרים.
מבחינת המחיר, עלות פסנתר חשמלי מומלץ למתחילים תהיה בסביבות ה-1800 ש”ח ואילו עלות האורגן מומלץ למתחילים ביותר תהיה בסביבות ה-700 ש”ח. הבדל קטן מאוד, אך בנוסף חשוב לדעת ולזכור שישנו מגוון רחב הרבה יותר של אורגנים מאשר פסנתרים חשמליים,
עוד משהו חשוב שכדאי לדעת, הוא מה ההבדל בין אורגן לאורגנית. האמת שזה שם לאותו הדבר – סוג של מקלדת אלקטרונית המפיקה צלילים שונים. אבל נראה שעם השנים ההבדל הניכר בין שני הכלים ה”שונים” האלו כביכול, הוא שהמושג “אורגנית” הפך לשם כולל ל”מקלדות אלקטרוניות” פשוטות יותר, לילדים לדוגמא או לנגנים מתחילים מאוד, בעוד שהמושג “אורגן” הפך לשם לכאלו מתקדמות יותר, לנגנים מנוסים יותר.

אז מה ההמלצות שלנו? על מה לחשוב ומה לקחת בחשבון כשמחליטים לפנק את עצמנו באחד מהשניים?

כפי שבוודאי כבר הבנתם, הפסנתר החשמלי הוא בעצם פסנתר נייד. הוא נועד להיות פסנתר נייד, עם עוד כמה תוספות נחמדות של כמה סאונדים בודדים. אם אתם פסנתרנים, בדגש על “פסנתרנים” ולא על “קלידנים”, לכו על זה. הבחירה הזו גם תפתור לכם הרבה בעיות של מוביליות ומקום פיזי בחדר לדוגמא. ישנה גם האפשרות להוסיף לקנייה פדאל “משך”, כמו הפדאל הימני בפסנתר האקוסטי הרגיל שגורם לצליל להתמשך יותר גם אחרי שכבר לא לוחצים על הקליד שמפיק אותו.


אם אנחנו מדברים על פסנתר חשמלי מומלץ למתחילים, היינו ממליצים על פסנתרי Kurzweil וגם הפסנתרים היותר זולים של Yamaha. ברמות היותר מתקדמות, הייתי ממליץ על פסנתרי Roland ו-Korg.
אבל, אם אתם מתחילים להתעניין בעולם המוזיקה האלקטרונית לדוגמא, או שבא לכם להתנסות בקלידים מסוג אחר ולא כאלו שמדמים פסנתר, אם בא לכם לבדוק וליצור ולחיות סאונדים מיוחדים ואחרים שממש לא שומעים מפסנתר רגיל; דבר ראשון אתם לא פסנתרנים, אתם קלידנים. דבר שני, לכו לקנות אורגן חשמלי
מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים שונים ומגוונים לאורגנים חשמליים, הייתי פשוט ממליץ לכם להבין קודם כל לאיזה צורך אתם רוצים אותו, בגלל הוורסטיליות שלו. למשל, האם בשביל לנגן לעצמכם מנגינות בסאונדים מגניבים ולהקליט את עצמכם דרך האורגן, הם בשביל לנגן בהרכב או אולי בכלל בשביל לנגן איתו בעמדת הדי-ג’יי שלכם.
מקווים שעזרנו לכם קצת להבין יותר נושאים כמו מה ההבדל בין פסנתר חשמלי לאורגן ומה ההבדל בין אורגן לאורגנית ושאר נושאים אחרים חשובים לא פחות.

אם יש לכם כל שאלה נוספת בנושא אתם מוזמנים לפנות אלינו ב 04-6023604 ואחד מהנציגים שלנו יעזור לכם לבחור את הכלי המתאים ביותר עבורכם

תהנו

צוות “לבמה”

 

 

מאמר זה נכתב על ידי יובל מלכה – גיטריסט ומפיק מוסיקלי עם נסיון של למעלה מ-20 שנים בתעשיית המוזיקה בישראל

 

אולי יעניין אתכם גם:

ציוד הגברה

כל מה שהופך את BLG AUDIO לאחד ממותגי הרמקולים המבוקשים בעולם

כל מה שהופך את BLG AUDIO לאחד ממותגי הרמקולים המבוקשים בעולם המותג BLG...
בלוג

איך לבחור סקסופון: כל מה שאתם צריכים לדעת

כשמדובר בבחירת סקסופון, ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון, כדי להבטיח את מציאת...
בלוג

עולם של צלילים ויצירתיות: אורגנית לילדים קטנים

עבור ילדים רבים, נגינה היא דרך נפלאה לפתח יצירתיות, ביטוי עצמי ותיאום עין...
אולפן הקלטות ביתי

ציוד פודקאסט – כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שקונים

ברוכים הבאים לעולם הפודקאסטים! בסרטו זה, נעזור לכם להבין אילו ציודים דרושים לכם...
בלוג

חשיבותה של אקוסטיקה למשרדים: שיפור הפרודוקטיביות והנוחות

בהמולה של חיי המשרד, היבט אחד שלעתים קרובות מתעלמים ממנו, הוא השפעת האקוסטיקה...
אולפן הקלטות ביתי

מדריכים בעברית להתקנה והפעלה של כרטיסי קול ICON Pro Audio

שימו לב! בזמן תהליך התקנת ה-Driver הכרטיס קול צריך להיות מחובר פיזית למחשב...

ציוד הגברה, תאורה וכלי נגינה

מק"ט: HN553
145

קיים במלאי

מק"ט: HN443
135

קיים במלאי

מק"ט: HN7062
135

קיים במלאי

מק"ט: G9100
799
22% הנחה
מק"ט: Radial Shotgun
695
890

ציוד אולפן ו-DJ

זה מקרין לי לרגל

עד הפינות החשוכות

השיר שלנו

היי, שנתחבר?

כל הקטגוריות