מגאפון ומערכות כריזה
בואו נדבר על מגאפונים ומערכות כריזה.
מה הן מערכות כריזה?
כל אחד מאיתנו נכח כמה פעמים בחייו בקניונים או בסופר-מרקטים גדולים, כאשר לפתע נשמע קול גדול שמילא את חלל המקום וכה אמר הקול:
“מנקה לשורה שלוש של החטיפים המסוכרים! מנקה לשורה שלוש של החטיפים המסוכרים!”
הקול היה שייך לאחראי/ת הכריזה בסופר ונשמע דרך מערכת הכריזה במקום.
מערכות הכריזה נועדו להעברת מסרים במקומות גדולים, למספר רב של אנשים במקומות שבהם גם כך ישנם הרבה אנשים. מערכות הכריזה נמצאות במקומות רבים מאוד, עד כדי כך שלחלקן אנחנו לא מודעים אפילו.
המערכות האלו מכילות מיקרופון, לרוב אלחוטי ורמקולים (מוגברים או פסיביים).
אחד היתרונות הגדולים ביותר של מערכת הכריזה, היא האפשרות לשלוח את הקול דרך מערכת כריזה אחת, אל עבר מספר בלתי מוגבל של רמקולים. כך יוצא הקול חזק ומרשים אל עבר כל הרמקולים הפרוסים בכל החלל בו הם ממוקמים. אצלנו ב-בלבמה תמצאו מערכת כריזה למכירה וכן גם מערכת כריזה ניידת למכירה, או במילה אחת – מגאפונים!
בואו נדבר עליהם. אפשר לומר שהמגפון מתפקד כמו מערכת כריזה ניידת אשר כוללת בתוכה ציוד הגברה נייד. היתרון הגדול ביותר של המגפון הוא שגודלו קטן הרבה יותר ממערכות הכריזה בסופר-מרקטים, עליהם דיברנו כאן לפני כן.
דרך המגאפון, תוכלו להשמיע את קולכם במקומות עם מספר רב של אנשים, כאשר אין צורך לחבר אותו לחשמל. בנוסף, ישנה אפשרות של השמעת מוזיקה דרך המגאפון.
איך לבחור מגפון?
ישנם שני סוגים של מגאפונים. ההבדלים המהותיים ביותר בין שני הסוגים הם העוצמה שהם יכולים להפיק והאופן שבו מדברים לתוכו.
כמו שאנחנו כבר יודעים, המגפון הוא כלי המיועד להגברת הקול בשטחים פתוחים ללא תלות בחשמל. הוא פועל עם סוללות.
הסוג הראשון של המגפון הוא המגפון בעל המיקרופון המובנה בתוכו, ממש מול הפה שלכם כאשר אתם מכוונים את המגפון אל עבר הקהל. כך פשוט ניתן לדבר אל תוך המגפון והעוצמה מתגברת. אפשר לומר שזה מגפון נייד יותר.
הסוג השני הוא מגפון עם מיקרופון קטן נשלף, אשר מחובר באמצעות כבל למגפון.
כמובן, שכדי להתאים את המגפון המקצועי שלכם לתחום שלכם, עליכם לדעת במדויק את אופי השימוש הרצוי שתרצו לעשות בו.
אם לדוגמא, תחום העיסוק שבשבילו אתם צריכים מגפון הוא בעל אופי אקטיבי, כאשר אתם זזים ברוב זמן העבודה, הולכים ממקום למקום לדוגמא, עדיף לכם לרכוש את המגפון הכולל מיקרופון מובנה. אלו מגפונים קטנים יותר כך שהם קלים יותר לנשיאה לאורך זמן.
לחילופין, אם אתם עוסקים בתחום בו אופי העבודה הוא יותר פסיבי, המגפון המומלץ בשבילכם יהיה ככל הנראה המגפון אשר כולל בתוכו מיקרופון נשלף המחובר בכבל. כך, תוכלו לשבת בנעימים כאשר המיקרופון תלוי על גופכם, על הצוואר או פשוט לידכם, ובמידת הצורך תשתמשו בו.
ישנם גדלים והספקי עוצמה שונים למגפונים.
עליכם להתאים את גודלו והספקו לתפקיד שהוא אמור למלא בשבילכם. המגפון הקטן ביותר מגיע לעוצמה של כ-10 וואט. אלו יכולים לעבוד טוב בשביל מקומות קטנים יותר ועבודות בהן על האחראי להשתלט או לכרוז למספר קטן יחסית של אנשים.
בהמשך, ישנם מגפונים גדולים יותר אשר מגיעים עד לכ-35 וואט. אלו כבר מתאימים להגברת הקול שלכם במקומות הומי אדם כמו בחוף הים ובהפגנות.
המגפון העצמתי ביותר יכול להגיע לעצמה של כ-50 וואט. זוהי העצמה החזקה ביותר של מגפון, אשר מאפשר כריזה עד למרחק של כ-400 מטרים.
מגפון עם USB יש דבר כזה?
בהחלט! בחלק מהמגפונים החדישים יותר, הותקנה מערכת לחיבור USB וחיבור AUX, כך שבמגפונים האלו יש לכם את האפשרות הפשוטה להשמעת מוזיקה דרכם.
זוהי דרך נוחה ונהדרת להשמעת מוזיקה דרך המגפון שלכם בכל זמן נתון במקום שבו אתם נמצאים.
דבר שחשוב להזכיר: אם אתם רוכשים מגפון למען הפעלתו במוסדות שונים, כגון בתי ספר או כל מוסד ציבורי אחר אשר מתרגל פעם בכמה זמן תרגילי פינוי בעתי חירום, חשוב לרכוש מגאפון עם סירנה. בכך נוצרת לכם האפשרות של פינוי מידי בעת הפעלתה במגפון, מפני שאי אפשר לטעות בסאונד של סירנה.
אם אתם רוכשים מגפון למען הפגנות או מחאות ברחוב לדוגמה, חשוב לשקול רכישה של מגאפון עם הקלטה. מגפונים אלו, מגיעים עם אפשרות להקלטה; כך תוכלו להקליט את סיסמת ההפגנה למשל ופשוט להמשיך להשמיע אותה שוב ושוב בלי שתאמצו את הגרון שלכם.
לרוב טווח ההקלטה מגיעה לעד כ-30 שניות הקלטה.
מבחינת הסוללות המשמשות להפעלת המגפון, חשוב לדעת שהן משתנות ממגפון למגפון. למשל, המגפונים הפשוטים והקטנים צורכים את סוללות האצבע הפשוטות (AA). לעומת זאת, מגפון גדול ואיכותי יותר יכול לצרוך עד ל-8 יחידות של סוללות מסוג C או D, אלו סוללות גדולות יותר מסוללות ה-AA.
ישנה חשיבות לאיכות הסוללות שאיתן תעבדו עם המגפון שלכם, מכיוון שהוא עובד רק עליהן ללא טעינה.
ובכל זאת, מה עם מגאפון עם סוללה נטענת?
בהחלט ישנם כאלו מגפונים, אשר בשבילם ניתן לרכוש סוללה מותאמת נטענת. זוהי אפשרות נהדרת אשר פוטרת אתכם מהתלות בהחלפת סוללות בכל פעם מחדש. כאשר חיי הסוללה נגמרים, כל שעליכם לעשות הוא להטעין אותה דרך החשמל. חשוב לציין שגם במגפונים האלו, ישנה אפשרות לשימוש בסוללות רגילות המתאימות לאותו המגפון.
אם אנחנו מדברים על מחירים של מגפונים, הסכום המינימלי של המגפון הפשוט והזול ביותר יכול לעלות כ-100 ש”ח. לעומתו, מגפון עצמתי ואיכותי הרבה יותר יכול להגיע לעלות של כ-700 ש”ח.
המחיר משתנה בעיקר בהתאם לעוצמה ואיכות הסאונד של המגפון, טיב היצרן ואיכות המוצר בכללי.
אצלנו ב-לבמה תמצאו מגוון רחב של מערכות כריזה ומגפונים, בגדלים ועוצמות שונות. בואו כבר היום לבחור את המגפון המושלם בשבילכם!
יש לכם עוד שאלות? אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר ב04-6023604 ואחד מהנציגים שלנו יעזור לכם לבחור את המגאפון המתאים במיוחד עבורכם.