איזה יוקלילי כדאי לקנות או כמה עולה יוקלילי או איך לבחור יוקלילי – כת התשובות נמצאות כאן
היוקלילי הוא לכאורה כלי נגינה פשוט יותר מהגיטרה, הוא מגיע רק עם ארבעה מיתרים ולא שישה, וזאת בדיוק הסיבה מדוע צריכים לבחור היטב את היוקלילי, שכן ישנם כמה סוגים ויש גם רמות איכות שונות בייצור. אז איך לבחור יוקלילי? ובכן, נתחיל בכך שישנם ארבעה פורמטים מרכזיים: הסופרן, הקונצרט, הבריטון והטנור, כשהשניים הראשונים מנגנים באוקטבה אחת גבוה יותר מאשר הבריטון והטנור. אם אתם מתעניינים בשאלה איזה יוקלילי כדאי לקנות, אתם גם בטח כבר יודעים שביוקלילי המיתר בעל הצליל הגבוה ביותר הוא דווקא המיתר העליון, הפוך מאשר בגיטרה קלאסית רגילה.
איכות החומרים – סופר חשוב
יוקלילי הוא כלי נגינה, שבתצורתו הקלאסית המקצועית מיוצר מעץ. ישנם היום דגמים שונים המיוצרים מפולימרים ותרכובות סינטטיות שונות, כמו עוד אינספור מוצרים בעידן הסינטטי, אבל לשם אתם בכלל לא רוצים להיכנס. בקטגוריית העץ הקלאסי, ישנם סוגים של עץ אקוסטי ועץ שהוא אינו אקוסטי. כך למשל, המהגוני והמייפל הם עצים אקוסטיים שתורמים מאוד לאיכות הצליל ולהרמוניה שלו, וזאת לעומת עצים שאפשר למצוא בעיקר בנגריה כמו אלון ואורן שהם עצים מאוד לא אקוסטיים והצליל שלהם שונה מאוד. מן הסתם, זה המקום שבו צריך גם להתייחס לשאלה כמה עולה יוקלילי, שכן יוקלילי המיוצר ממהגוני לבטח יעלה לכם יותר מאשר יוקלילי מעץ אורן, אלא שבדברים האלה אתם פשוט לא רוצים להתפשר. עלות חומר הגלם בייצור יוקלילי היא אינה זניחה, אבל היא חלקית ולכן המחיר לא אמור להיות דרמטית גבוה יותר.
הכי חשוב – המיתרים
גם אם אתם מתפשרים על העץ שממנו יהיה עשוי היוקלילי שלכם, ישנו דבר אחד שאתם לא רוצים להתפשר עליו בשום פנים ואופן – המיתרים. בבדיקה הכללית שלכם איזה יוקלילי כדאי לקנות, אתם צפויים להיתקל בלא מעט דגמים המגיעים עם מיתרי פלסטיק סטנדרטיים. מיתרים אלה נחשבים מאוד לא איכותיים ונעדרי אינטונציה, מה שמקשה מאוד להגיע לרמת דיוק הצליל הנדרשת. לעומתם, ישנם מיתרים איכותיים שאינם מיוצרים מפלסטיק כשפסגת המיתרים נמצאים מיתרי הקרבון שיפיקו את הצלילים הטובים ביותר שיכול הכלי לייצר. גם מפתחות הכיוון בקצה הזרוע של היוקלילי צריכים להיות מיוצרים מחומרים סופר איכותיים על מנת להבטיח את קיבוע המיתר על הצליל המדויק ללא תזוזה, וכן על מנת להבטיח שהיוקלילי שלכם יישאר תקין ושלם לאורך שנים. בהיבט זה, ההמלצה הגורפת היא להימנע ממפתחות עשויים פלסטיק ולבחור במפתחות כרום רובסטיים ואיכותיים. שילוב של מיתרים לא איכותיים עם מפתחות לא איכותיים, יבטיח לכם חוויית נגינה מתסכלת ומאוד לא יציבה ועל כן, לא משנה כמה עולה יוקלילי, על שני הפרמטרים האלה אתם פשוט לא רוצים לוותר.
בחנות ציוד ההגברה, התאורה וכלי הנגינה של לבמה, תוכלו למצוא מגוון רחב של דגמי יוקלילי בארבעת הפורמטים ועם מיתרים ומפתחות המיוצרים בסטנדרטים הגבוהים ביותר. לרשותכם גם דגמי יוקלילי מוגברים עם חיבור חשמלי אקוסטי לכל מערכת הגברה והכל במחירים תחרותיים ואטרקטיביים. בכל שאלה שיש לכם לגבי יוקלילי, איך לבחור יוקלילי ועל מה מותר או אסור להתפשר, צרו עמנו קשר עוד היום בטלפון 04-6023604 ונשמח לתת לכם את כל התשובות.
מאמר זה נכתב על ידי יובל מלכה – גיטריסט ומפיק מוסיקלי עם נסיון של למעלה מ-20 שנים בתעשיית המוזיקה בישראל